POKAL FRATER 2015

Več ...
 
Oradelin spomin na Bojana Lobodo

Športni ribiči piranske RD Oradela so v soboto pripravili tekmovanje, posvečeno spominu svojega lani preminulega člana Bojana Lobode. Trnkarjenja s palico iz zasidranega čolna se je v Piranske zalivu udeležilo kar 31 športnih ribičev, ki so prišli tudi iz drugih slovenskih ribiških društev in eden celo iz Trsta. Spomin na Lobodo je z udeležbo obudil tudi predsednik Zveze za športni ribolov na morju Slovenije Egon Brecelj.

Več ...
 
Dve desetletji Oradele / Oradela - due decenni

Več ...
 
XVII. POKAL »O R A D E L A – 2013«

Vabimo vas na mednarodno tekmovanje v športnem ribolovu iz zasidranega čolna XVII. POKAL »ORADELA« 2013, katero se bo odvijalo v Piranskem zalivu v soboto, 09.11.2013.

 

Več ...
 
ODPRTO PRVENSTVO OBČINE PIRAN U13,U16 IN U21

Eden največjih piranskih praznikov je dvodnevni Solinarski praznik, ki je gotovo tudi največji praznik soli na Jadranu, če ne na svetu. Organizirajo ga na praznik sv. Jurija, ki je zaščitnik mesta in ga varuje že sedem stoletij. Praznik najavlja novo solinarsko sezono in obuja stare običaje, ko so se nekoč solinarji iz Pirana nemalokrat s plovili in celimi družinami preselili v bližnje Sečoveljske soline pripravljat solna polja. Na teh solinah, ki so ene redkih, na katerih še danes pridobivajo sol na stoletja star tradicionalen način in o katerih obstajajo najstarejši zapisi iz 13. stoletja, so solinarji preživeli poletje do zadnje avgustovske žetve soli oziroma do prazniku sv. Jerneja.

Več ...
 
ČESTITKE NAŠEMU BOJANU PDF 

Bojan Loboda
Starosta športnega ribištva praznuje 80 let

Ko vstopi v piransko Čakolo, ki je z živahnim, a obenem lenobnim mediteranskim vzdušjem med tamkajšnjimi domačini in turisti priljubljen lokal za jutranjo kavico ter klepet, zvečer pa za spontano feštico, ga omizja spoštljivo vabijo, da prisede. Vedno poišče tisto mizo, za katero so Mario, Branko, Danilo in še kak piranski športni ribič. Pazljivo mu prisluhnejo in šele ko konča, so na vrsti njihove besede. Ti klepeti se po pravilu sukajo okoli športne ribičije, še zlasti o organizacijskih in drugih zadevah. Postaven možakar je Bojan Loboda, ki je 14.02.2013 praznoval 80 let, starosta slovenskega športnega ribištva, ki je bil med drugim prvi predsednik Zveza za športni ribolov na morju Slovenije sedaj častni predsednik zveze, podpredsednik Mednarodne federacije za športni ribolov na morju (FIPS-M), pobudnik številnih ribiških dogajanj na morju doma in Evropi, predvsem pa je bil in še vedno je izvrsten športni ribič, ki je naše barve zastopal na številnih svetovnih in drugih prvenstvih.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 Naslednja > Konec >>

Društvene mreže

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google 

Vreme u Piranu

INTERNETCENTAR d.o.o.