XVII. POKAL »O R A D E L A – 2013«

Vabimo vas na mednarodno tekmovanje v športnem ribolovu iz zasidranega čolna XVII. POKAL »ORADELA« 2013, katero se bo odvijalo v Piranskem zalivu v soboto, 09.11.2013.

 

 

PRAVILA TEKMOVANJA

 1. PRAVICA DO NASTOPA : pravico do nastopa imajo po 1 (ena) ženska, 1 (ena) moška ekipa in 1 (ENA) ekipa starejši mladinci U21 iz klubov, kateri bodo povabljeni ter 4 (štiri) ekipe organizatorja RD »ORADELA« PIRAN. Ekipe so lahko mešane po spolu ter štejejo po 2 (dva) tekmovalca.
 2. PRIJAVA EKIP : pisne prijave pošljite na naslov RD »ORADELA« PIRAN, Verdijeva 10, 6330 Piran, najkasneje do 03.11.2013 ( KASNEJŠIH PRIJAV NE BOMO UPOŠTEVALI ), možna pa je tudi prijava po telefonu na spodaj navedeno kontaktno osebo. Prijavnina znaša 65 EUR po ekipi ter 22 EUR za spremljevalce ter se vplača pred začetkom tekme. V prijavnino je vključena malica, zaključno kosilo, uporaba čolna ter nagrade.
 3. TEKMOVANJE se bo odvijalo v velikih čolnih od 4 (štiri) do 6 (šest) tekmovalcev iz različnih klubov. Mesto v čolnu izžrebajo tekmovalci med seboj pred odhodom na ribolovno področje.
 4. LOVI SE z eno palico ali na roko (tonijo) ter največ z 3 (tremi) trnki. Vaba je prosta, tekmovalci si jo priskrbijo sami.
 5. TOČKOVANJE ULOVA : na tem tekmovanju se točkujejo le ribe, ki so navedene v spodnji tabeli. Ulov se točkuje na sledeči način : 1 gram teže se pomnoži s številom točk, ki pripada vrsti ribe, kot je razvidno iz spodnje tabele :
  1. ORADA 10 točk / gram
  2. BRANCIN, MORMOR, ŠARG, FRATER, RIBON, KANTAR
  3 točke / gram 3. ŠPAR 1 točka / gram
 6. PREDAJA ULOVA: ulov se spravi v oštevilčene vrečke, katere podeli organizator pred začetkom tekmovanja. Po zaključnem znaku tekmovanja, se vrečke preda na glavnem pomolu v Piranu. Veljavni ulov ostane organizatorju.
 7. ODREJANJE VODSTVA TEKMOVANJA ter sodnikov : organizator odredi glavnega sodnika, pomožne sodnike in zapisnikarja. Pritožbe se sprejemajo pol ure po končanem tehtanju ulova, ob vplačilu takse 40 EUR. Taksa se v slučaju pozitivne rešitve vrne vplačniku.
 8. ODGOVORNOST DO NASTALIH ŠKOD : tekmuje se na lastno odgovornost. Organizator ne prevzema odgovornosti na morebitno nastalo škodo na opremi oz. za morebitne telesne poškodbe tekmovalcev in ostalih sodelujočih v času tekmovanja ter ob prihodu in odhodu s tekmovanja.
 9. NAGRADE : ZA EKIPNO ZMAGO SE PODELJUJE PREHODNI POKAL, katerega klub trajno osvoji po treh zaporednih zmagah ali petih ločenih zmagah.

EKIPNO

1.mesto: prehodni pokal, pokal, medalji;
2.mesto:pokal, medalji;
3.mesto: pokal, medalji

POSAMEZNO

1.mesto : pokal, medalja;
2.mesto : pokal, medalja;
3.mesto : pokal, medalja

POKAL ZA NAJTEŽJO ORADO

KONTAKTNE OSEBE ZA PRIJAVE IN INFORMACIJE :

Mario DRUSCOVICH
mobi: 00386 31 897 381
email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
skype: oradela
http://rdoradela.com/

PROGRAM TEKMOVANJA

07.00 ZBOR TEKMOVALCEV NA GLAVNEM POMOLU V PIRANU (rdeči svetilnik)
07.30 ODHOD NA RIBOLOVNO PODROČJE
08.00 ZAČETEK TEKMOVANJA
13.15 KONEC TEKMOVANJA
14.00 TEHTANJE ULOVA V RESTAVRACIJI PIRAT V PIRANU
15.00 KOSILO, RAZGLASITEV REZULTATOV, PODELITEV NAGRAD TER ZAKLJUČEK TEKMOVANJA V RESTAVRACIJI PIRAT V PIRANU

PRAVILNA VELIKOST ZA VELJAVNE RIBE

BRANCIN 25 cm
ORADA, MORMORA 20 cm
RIBON, ŠPAR, KANTAR 15 cm
FRATER 18 cm
ŠARG 23 cm

OPOZORILO

Zaradi težav s parkiranjem v mestu Piran, morate parkirati na glavnem parkirišču Fornače, ter z minibusom (brezplačen) pridete v Piran. Parkiranje na fornačah je brezplačno za udeležence.

Lep pozdrav !
Predsednik RD »ORADELA« Piran
Branko Černac

 

Društvene mreže

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google 

Vreme u Piranu

INTERNETCENTAR d.o.o.