Oradelin spomin na Bojana Lobodo

Športni ribiči piranske RD Oradela so v soboto pripravili tekmovanje, posvečeno spominu svojega lani preminulega člana Bojana Lobode. Trnkarjenja s palico iz zasidranega čolna se je v Piranske zalivu udeležilo kar 31 športnih ribičev, ki so prišli tudi iz drugih slovenskih ribiških društev in eden celo iz Trsta. Spomin na Lobodo je z udeležbo obudil tudi predsednik Zveze za športni ribolov na morju Slovenije Egon Brecelj.

Bojan Loboda je bil starosta slovenskega športnega ribištva, saj je bil med drugim prvi predsednik Zveza za športni ribolov na morju Slovenije, podpredsednik Mednarodne federacije za športni ribolov na morju (FIPS-M), pobudnik številnih ribiških dogajanj na morju doma in Evropi, predvsem pa je bil izvrsten športni ribič, ki je naše barve zastopal na številnih svetovnih in drugih prvenstvih.

Tako je leta 1981 kot prvi Slovenec postal član jugoslovanske reprezentance in je nastopil v nemškem Heileghafnu, kjer je naša ekipa osvojila ekipno srebrno medaljo. Let 1983 je bil član državne reprezentance, ki je v Franciji osvojila naslov svetovnega ekipnega prvaka, na svetovnem prvenstvu leto kasneje pa je osvojil ekipno bronasto medaljo. Zadnji nastop za državno reprezentanco je opravil leta 1985, ko smo na svetovnem prvenstvu v Rovinju osvojil srebrno medaljo.

Za športne dosežke je leta 1983, 1984 in 1985 je prejel plaketo Zveze za telesno kulturo Slovenije, leta 1983 zlato značko Zveze za telesno kulturo Jugoslavije za vrhunski športni dosežek in tudi občinsko plaketo za športne dosežke. Poleg tega so mu tuje ribiške zveze podelile vrsto priznanj za delo v Mednarodni federaciji za športni ribolov na morju (FIPS-M) in leta 2001 je dobil diplomo za amatersko delo v športu od Mednarodnega olimpijskega komiteja.

Memorialne tekme se je udeležilo 31 športnih ribičev, ki so skupaj ujeli dobrih 100 kg menol, molov in ribonov. Zmagal je Frenk Godnič s 11,298 kg rib, drugi je bil Aris Loboda z 10,290 kg, tretji pa David Loboda z 8,998 kg.
Frenk Godnič ulovil najtežo ribo ribon 316g.

REZULTATI TEKMOVANJ - ORADELIN SPOMIN NA BOJANA LOBODO

 

Društvene mreže

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google 

Vreme u Piranu

INTERNETCENTAR d.o.o.