RD Oradela

Ribiško društvo "ORADELA" iz Pirana deluje od leta 1993. V teh letih smo dosegli vidnejše rezultate doma kakor v tujini.
Uspešni smo tudi z delom z mladimi. Treningi za kadete, mlajše in starejše mladince so vsak četrtek od 16.00 do 17.00 ure
Z mladimi se udeležujemo na mednarodna in državna tekmovanja, kakor tudi na pokalna tekmovanja doma in v tujini.

Vsako leto organiziramo tudi društvena tekmovanja in sicer:
- en krog ribolova s palico z obale za kadete, mlajše in starejše mladince.
- tri kroge ribolova s palico iz zasidranega čolna za člane.
- dva kroga ribolova z roko iz zasidranega čolna za člane.
- en krog ribolova s palico z obale za člane.
Klubska tekmovanja so tudi izbor za državno prvenstvo.
Društvo organizira vsako leto Odprto prvenstvo Občine Piran za kadete, mlajše mladince in starejše mladince v ribolovu s palico iz zidane obale in Pokal ORADELA v trnkarjenju z palico iz zasidranega čolna za člane, katerega se udeležuje iz leta v leto vse več udeležencev iz tujih držav.

Od leta 2002 smo pobrateni z športnim ribiškim društvom Pagar iz Tivata.
Pri medsebojnem sodelovanju v obeh društvih posvečamo posebno pozornost vzgoji mladine in odraslih. Prizadevamo si za razvoj in krepitev humanih odnosov, strpnosti ter prijateljstva.
Zaradi utrjevanja medsebojnega sodelovanja si v obeh društvih želimo izmenjati prijateljske delegacije uradnih predstavnikov, zainteresiranih posameznikov ter športnikov, ki se bodo udeleževali raznih srečanj, prireditev in tekmovanj ter drugih oblik sodelovanja.

Namen in naloge RD ORADELA Piran so, da društvo goji vse oblike športnega ribolova - trnkarjenja na morju, ter tako pripomore pri razvijanju psihofizičnih sposobnosti članov. Po drugi strani člani skrbijo za očuvanje faune in flore v morju, kakor tudi priobalnega pasa, s tem, da spoštujemo vsa zakonska določila o športnem ribolovu in ostale zakone, ki so povezani z čuvanjem morja in priobalnega pasa.
Pri svojem delu posveča posebno pozornost vzgoji mladine.

 

Kalendar takmovanj

Poglej raspored takmovanj za 2018 leto

MEDNARODNA POKALNA TEKMOVANJA

KLUBSKA TEKMOVANJA

Društvene mreže

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google 

Vreme u Piranu

INTERNETCENTAR d.o.o.